Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τα τελευταία χρόνια οι εξετάσεις του LCCI κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις των μαθητών. Αυτο κάθε άλλο παρά τυχαίο δεν είναι. Οι εξετάσεις του LCCI αποτελούν ένα διαβατήριο για την αγορά εργασίας, αφού οι γνώσεις που αποκτά κανείς είναι πολύ σημαντικές.

Πώς όμως ένα παιδί με ορθό προγραμματισμό, οργανωμένη μελέτη να αισθάνεται όλα αυτά;
Πώς ένα παιδί να επιτρέπει στον εαυτό του να χάνει τον κόσμο του και να πανικοβάλλεται ;

Τα επίπεδα της λογιστικής είναι τα ακόλουθα Elementary, Intermediate, Higher.

Το πρώτο επίπεδο της λογιστικής καταπιάνεται με την καταχώρηση των λογιστικών εγγράφων στα βιβλία μιας εταιρείας, το ισοζύγιο, τη συμφιλίωση του λογαριασμού της τράπεζας καθώς και με την σύνταξη τιμολογίων αγορών και υπηρεσιών. Με άλλα λόγια θα λέγαμε πως το πρώτο επίπεδο εμβαθύνει στην καθημερινότητα του Λογιστηρίου.

Ακολούθως στο δεύτερο επίπεδο , ο μαθητής έχει την ευκαιρία να εξειδικευτεί σε ποικίλα άλλα θέματα. Θα είναι σε θέση να καταρτίζει οικονομικές καταστάσεις μετοχικών εταιρειών, εταιρειών περιορισμένης ευθύνης και τον λογαριασμό κατασκευαστικών εταιρειών.

Τέλος το τρίτο επίπεδο, δίνει στο μαθητή ένα ενδεικτικό το οποίο έχει τεράστια βαρύτητα. Οι περισσότεροι εργοδότες το εξισώνουν με πανεπιστημιακό τίτλο και έτσι οι υποψήφιοι έχουν ένα βασικό προβάδισμα στο στίβο της αναζήτησης εργασίας.

Καταληκτικά ο κόσμος της λογιστικής είναι τεράστιος και ανεξάντλητος. Εκείνο όμως που τον καθιστά μοναδικό είναι ότι είναι χρήσιμος στο κάθε βήμα της καθημερινότητας μας.


Χριστόφορος Παπάμηνας
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn