Νέο ξεκίνημα

Νέο ξεκίνημα για τα παιδιά της Α΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου. ✏💚🙋‍♀️🤷‍♂️


Τα παιδιά της Α’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου έρχονται αντιμέτωποι με ένα καινούριο σχολείο, νέους καθηγητές αλλά και συμμαθητές. Κυρίως όμως αντικρύζουν μαθήματα και υποχρεώσεις, οι οποίες είναι πρωτόγνωρες για αυτούς . Ένας νέος δρόμος ανοίγεται μπροστά τους και τους οδηγεί σε κόσμους γνώσης και εξερεύνησης. Ανάμεσα στα άλλα και ο υπέροχος κόσμος των αριθμών, των μαθηματικών!


Τα παιδιά της Α’ Γυμνασίου πρέπει να μεταφέρουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απόκτησαν στο Δημοτικό οι οποίες θα τους βοηθήσουν να γεφυρώσουν τη μια βαθμίδα εκπαίδευσης με την άλλη.

Τα παιδιά της Α’ Λυκείου έχουν ένα πιο δύσκολο έργο να επιτελέσουν. Να κάνουν σωστό προγραμματισμό όσον αφορά το διάβασμα τους για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που επιβάλλει πια το μαθητικό σύστημα καθώς, για πρώτη φορά, καλούνται να περάσουν από ενδιάμεσες εξετάσεις οι οποίες είναι προγραμματισμένες για το Δεκέμβριο.
Σε αυτό το καινούργιο ξεκίνημα, τα παιδιά οφείλουν να οργανώσουν καλά το χρόνο και τον τρόπο μελέτης τους. Η οργάνωση θα τους απαλλάξει από τον άγχος και την πίεση της καθημερινότητας. Το κάθε μάθημα θα έχει τις δικές του απαιτήσεις. Τα Μαθηματικά είναι ένα μάθημα που ενδεχομένως να προκαλέσει φόβο στα παιδιά.

Για να αποφύγουμε λοιπόν αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση καλό θα ήταν να κατανοούν το μάθημα της τάξης και ύστερα να λύνουν τις κάτ’ οίκον εργασίες όπως επίσης να ΜΗΝ αποστηθίζουν ασκήσεις αφού αυτή είναι μια τεχνική που δεν θα τους βοηθήσει στην επίλυση παρόμοιων ασκήσεων και ούτε στην ανάπτυξη κριτικού και πρακτικού τρόπου σκέψης. Είναι σημαντικό να θυμούνται τα παιδιά μας ότι οι γνώσεις από τα προηγούμενα χρόνια εξακολουθούν να είναι χρήσιμες και να τους βοηθάνε τόσο στην μαθητική τους πορεία όσο και σε όλη τους τη ζωή.

Οι αλλαγές έρχονται στη ζωή μας σαν αέρας ανανέωσης, είτε τις περιμένουμε είτε έρχονται και μας ξαφνιάζουν. Σημασία έχει να τις καλοδεχτούμε και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε κάθε νέα περιπέτεια για να είμαστε παραγωγικοί, δημιουργικοί αλλά κυρίως ευτυχισμένοι. Έτσι και οι μαθητές μας, ευχόμαστε να εισέλθουν στη νέα σχολική χρονιά με θετική ενέργεια και όρεξη για δουλειά. Η πραγματοποίηση των στόχων τους πρέπει να είναι ο μόνος φάρος και το μόνιμο κίνητρο για μελέτη και δουλειά.

Χριστίνα Χατζηαυξέντη
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn