Αξίζε η προσπάθεια;

Άλπερτ Αϊνσταιν
Αξίζει τουλάχιστον να προσπαθήσουμε 🙃


«Όποιος δεν έκανε ποτέ λάθος δεν προσπάθησε ποτέ να κάνει τίποτα» είπε κάποτε σοφά ο γνωστός σε όλους μας ο φυσικός και φιλόσοφος Albert Einstein και είχε απόλυτο δίκαιο.

Πρέπει να προσπαθούμε και να πασχίζουμε κάθε μέρα για κάτι καινούργιο, για κάτι καλύτερο, για κάτι πιο σωστό και πιο επικοδομητικό, τόσο για τον εαυτό μας όσο και για την κοινωνία ευρύτερα. Να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να παίρνουμε θάρρος από τις νίκες μας ώστε να δυναμώνουμε περισσότερο για τις επόμενες μας μάχες. Γιατί στη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται, χωρίς κούραση, κόπο, αποτυχίες και θυσίες.

Απο την άλλη όμως, τίποτα δεν πάει χαμένο, αυτή είναι η ουσία. Ότι βιώσουμε έχει να μας διδάξει κάτι.
Οπόταν μην φοβάστε τις πτώσεις, μην ανησυχείτε για τις ενδεχόμενες αποτυχίες ή μη επιτυχίες, μην διστάσετε να δοκιμάσετε να ριχτείτε σε μάχες έστω κι αν οι πιθανότητες να κερδίσετε είναι κόντρα στα πραγματικά δεδομένα. Μην αρνείστε να αντισταθείτε σε όσους σας υποβάλλουν ότι δεν μπορείτε να το κάνετε. Αλίμονο!!

Εσείς αποφασίζετε για εσάς, εσείς έχετε τη δύναμη στα χέρια σας. Φτάνει να πιστέψετε ότι μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο, ότι μπορείτε να αλλάξετε όσα δεν σας αρέσουν, όσα σας ντροπιάζουν, όσα στέκονται εμπόδιο στα όνειρα σας!

Προσπαθείστε. Κάντε λάθη. Κι αν σκοντάψετε, σηκωστείτε, ανορθώστε ανάστημα και συνεχίστε το δρόμο σας. Δεν μπορεί κανείς να σας τον φράξει αν δεν τον επιτρέψετε. Έτσι θα γεννηθούν πολλά πολλά σωστά και χωρίς να το καταλάβετε θα έχετε ήδη στο τζεπάκι σας πολλές αληθινές νίκες. Νίκες που θα σας κάνουν περήφανους κι ευτυχισμένους!

Χριστίνα Χ’ Αυξέντη
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn