Γιατί καριέρα στα οικονομικά

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ;📈📊


Οι περισσότεροι μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου βρίσκονται αντιμέτωποι με το εξής ερώτημα:
“Γιατί να επιλέξω να σπουδάσω τον τομέα των Οικονομικών Επιστημών;”🤓😯
Ο κλάδος των οικονομικών επιστημών, αποτελεί τον κατεξοχήν πόλο έλξης φιλόδοξων υποψηφίων που αναζητούν μια καλή ευκαιρία σταδιοδρομίας. Αν σκέφτεσαι να επιλέξεις μια καριέρα στον κλάδο των οικονομικών,παρακάτω είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει.

👥Εργασιακή σταθερότητα
Είναι γεγονός ότι στις μέρες μας η εργασιακή ασφάλεια αποτελεί βασικό μέλημα πολλών εργαζομένων. Ο τομέας των οικονομικών προσφέρει σε όσους τον επιλέξουν την ευκαιρία να εφοδιαστούν με όλες εκείνες τις γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του σύγχρονου ραγδαία μεταβαλλόμενου εργασιακού περιβάλλοντος

👥Ποικίλες επιλογές καριέρας
Ένας απόφοιτος των Οικονομικών επιστημών μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πολλές και ποικίλες επιλογές θέσεων εργασίας, όπως να γίνει τραπεζικός υπάλληλος, οικονομικός αναλυτής, λογιστής, ελεγκτής, χρηματιστηριακός σύμβουλος ή ακόμη στέλεχος μιας διαφημιστικής εταιρείας. Η ευελιξία του τομέα συνεπάγεται με το ότι ένας υποψήφιος του κλάδου αυτού δύσκολα μπορεί να μείνει χωρίς εργασία.

👥Εναλλακτικές προοπτικές
Ο κλάδος των Οικονομικών προσφέρει στους υποψηφίους πολλές ευκαιρίες εναλλακτικών προοπτικών επαγγελματικής σταδιοδρομίας.Με την κατοχή ενός πτυχίου οικονομικών, υπάρχει η δυνατότητα για έναν υποψήφιο να ακολουθήσει διαφορετικές οδούς για τις οποίες έγινε λόγος παραπάνω. Συγκεκριμένα, εκτός από τους ρόλους του ελεγκτή, χρηματιστή, ασφαλιστή, διευθυντή επιχειρήσεων ή οικονομικού αναλυτή, ένας υποψήφιος οικονομικού τμήματος μπορεί να στοχεύσει και σε επαγγέλματα άλλων κλάδων, όπως των πωλήσεων του μάρκετινγκ ακόμη και της πληροφορικής.

Ματθαίος Καραγιώργης
Καθηγητής Οικονομικών
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn