Λογιστικά πληροφοριακά συστήματα

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, όλες οι επιχειρήσεις έχουν εισαγάγει τα λογιστικά συστήματα στο Λογιστικό τους τμήμα. Πλέον κάθε λογιστήριο λειτουργεί με το δικό του λογιστικό σύστημα, και έχει αντικαταστήσει την χειρόγραφη καταγραφή των λογιστικών γεγονότων σε χαρτί όπως γινόταν τις προηγούμενες δεκαετίες, με την ηλεκτρονική.

Πρόσφατα μου ανέφερε ένας μαθητής μου πως θα εισαχθεί ως μάθημα στο Λύκειο και τα Λογιστικά πληροφοριακά συστήματα. Αυτό αναμφίβολα είναι ένα πολύ θετικό βήμα στην κατάρτιση των μαθητών/τριών.

Είναι γεγονός πως μέχρι σήμερα οι απόφοιτοι του οικονομικού-εμπορικού κλάδου, δεν είχαν καμία απολύτως επαφή με τέτοιου είδους συστήματα αφού εκπαιδεύονταν μόνο στη χειρόγραφη καταγραφή των γεγονότων και κατάρτιση των οικονομικών καταστάσεων σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. 

Με την εξεύρεση κάποιας εργασίας σε λογιστικά-ελεγκτικά γραφεία, είτε επιχειρήσεις στο τμήμα του Λογιστηρίου, έρχονταν αντιμέτωποι με κάτι εντελώς άγνωστο γι αυτούς και θα χρειαζόταν ένα σημαντικό χρονικό διάστημα για να εξοικειωθεί ο/η εργαζόμενος/νη με το πρόγραμμα αυτό. Μετά από αυτή την εξέλιξη η προσαρμογή στην εργασία σε Λογιστήριο θα είναι σαφώς γρηγορότερη και ευκολότερη.

Χριστόφορος Παπάμηνας
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn