Μαθηματικά Κ.Κ ή Μαθηματικά Ενισχυμένα

Ποια απόφαση να πάρω Μαθηματικά Κ.Κ ή Μαθηματικά Ενισχυμένα

Τα παιδιά της Τρίτης Γυμνασίου καλούνται για πρώτη φορά να πάρουν μια σοβαρή απόφαση για το μέλλον τους. Μέσα στις επόμενες μέρες πρέπει να αποφασίσουν τον κλάδο και κατ’ επέκταση και τα μαθήματα κατεύθυνσης που θα παρακολουθήσουν στο Λύκειο. Για κάποιους είναι ξεκάθαρη η κλίση τους στα φιλολογικά μαθήματα ή στα πρακτικά. 

Κάποιοι άλλοι όμως αμφιταλαντεύονται.

Βασικό μέλημα των παιδιών είναι να σκεφτούν πώς φαντάζονται τον εαυτό τους στο μέλλον. Ποια δουλειά θα τους ταίριαζε και θα τους γέμιζε.

Τα μαθηματικά είναι ένα μάθημα που δυστυχώς για κάποιους ή ευτυχώς για άλλους είναι υποχρεωτικό. Εκείνο όμως που πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά είναι ότι τα μαθηματικά κατεύθυνσης διαφέρουν κατά πολύ με αυτά του γυμνασίου. Τόσο σε βαθμό δυσκολίας όσο και σε θέμα διδακτέας ύλης.

Οι μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλο φάσμα ασκήσεων. Για την επίλυση τους δεν χρειάζονται μόνο να ακολουθήσουν συγκεκριμένα βήματα αλλά να συνδυάσουν σωστά τις γνώσεις και τα τεχνάσματα από προηγούμενα χρόνια.

Δεν αρκεί λοιπόν να είμαι καλός στα μαθηματικά. Πρέπει να μου αρέσει να τα μελετώ εις βάθος και να μπορώ να χρησιμοποιώ σωστά τα δεδομένα που μου δίνονται στην οδηγία για να βρω τη λύση.

Ακονίζω το μυαλό μου με σκοπό να βρω το αποτελέσμα.

Η απόφαση είναι δύσκολη και καθοριστική. Πρέπον είναι να σκεφτώ το πεδίο της μελέτης που θα έχω, τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσω καθώς και τις προοπτικές που θα μου δώσει το συγκεκριμένο μάθημα

Χριστίνα Χ”Αυξέντη
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn