Ο σωστός τρόπος μελέτης των οικονομικών μαθημάτων

Πολλές είναι οι φορές που ενώ κάποια/ος κοπίασε αρκετά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, δυστυχώς δεν κατάφεραν να πετύχουν στις εξετάσεις τους. Ο κυριότερος λόγος μιας τέτοιας αποτυχίας είναι ο λανθασμένος τρόπος μελέτης των οικονομικών-εμπορικών μαθημάτων. Η σωστή μελέτη χρειάζεται τρόπο παρά κόπο. Το πιο βασικό σημείο είναι η ουσιαστική μελέτη. Δηλαδή η μελέτη των βασικών σημείων από κάθε κεφάλαιο.

Οι περισσότεροι αναλώνονται στο να αποστηθίζουν την ύλη που ένα μέρος της πιθανότατα να είναι αχρείαστο. Σίγουρα θα πρέπει να καλύψει όλη την ύλη του μαθήματος, αλλά με βαρύτητα στα ουσιαστικά σημεία που είναι συνήθως τα θέματα των εξετάσεων. Σ’ αυτό βέβαια σημαντικός είναι ο ρόλος των καθηγητών στο να βοηθήσουν τους υποψηφίους.

Επιπλέον θα πρέπει να συνδέσουν την θεωρία με πρακτικές εφαρμογές. Το νααποστηθίζεις απλά τη θεωρία δεν αποτελεί ένα ουσιαστικό μέρος της μελέτης.Είναι γεγονός πως τα μαθήματα του οικονομικού κλάδου έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα των ανθρώπων. Επομένως η σύνδεση ύλης με πρακτικές εφαρμογες ειναι απαραίτητη.

Παράλληλα η μελέτη παλαιών θεμάτων είναι επιτακτική ανάγκη. Είναι γεγονός πως στα οικονομικά μαθήματα υπάρχουν κεφάλαια και τύποι ασκήσεων που πάντα εξετάζονται. Με αυτό τον τρόπο οι υποψήφιοι αποκτούν μια καλή εικόνα της δομής του γραπτού καθώς και των διαφόρων τύπων ασκήσεων. Έτσι δεν θα βρεθούν προ εκπλήξεως στην εξέταση.

Επιπροσθέτως κατά τη μελέτη παλαιών θεμάτων θα πρέπει να χρονομετρούν τη διάρκεια επίλυσης των ασκήσεων, κάνοντας αυτό, και επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία θα βελτιώνονται συνεχώς. Έτσι θα είναι σε θέση να γνωρίζουν τον χρόνο που χρειάζονται για την επίλυση θεωρητικών και πρακτικών θεμάτων και σίγουρα.θα ολοκληρώσουν την εξέταση εντός της απαιτούμενης χρονικής διάρκειας.

Χριστόφορος Παπάμηνας
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn