Τόλμη – Επιμονή – Πίστη

Να τολμάς ♥️
Να επιμένεις 🌟
Να πιστεύεις 🙂

Πόσες φορές βρεθήκαμε σε δίλημμα και προσπαθώντας να πάρουμε μια απόφαση ρίξαμε κέρμα; Είτε για σοβαρό είτε για ένα παιχνίδι, μικροί και μεγάλοι!

«Κορώνα ή γράμματα;»


Είναι μια έκφραση που αφορά τις δυο πλευρές ενός νομίσματος και χρησιμοποιείται είτε για να υποδηλώσει την τυχαία επιλογή ανάμεσα σε δυο περιπτώσεις, είτε για τη λήψη αποφάσεων με υψηλό ρίσκο. Ωστόσο, τρεις Αμερικανοί ερευνητές διαφωνούν.

Μέχρι σήμερα κυριαρχούσε η εντύπωση ότι υπήρχαν ίσες πιθανότητες να γυρίσει το κέρμα από την πλευρά που εμείς διαλέξαμε. Κι όμως αυτό ανατρέπεται με πρόσφατη μελέτη βάση της οποίας ένα περιστρεφόμενο κέρμα προσγειώνεται με τα γράμματα στο 80% των περιπτώσεων. Η μια πλευρά του νομίσματος αποδείχτηκε ότι είναι ελαφρώς βαρύτερο από την μια πλευρά, των κεφαλών, κάτι που μετατοπίζει το κέντρο της μάζας κι έτσι είναι πιο πιθανόν το κέρμα να δείξει γράμματα.

Τίποτα λοιπόν δεν είναι τυχαίο!! Όπως έλεγε και ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Δημόκριτος, “οι άνθρωποι επινόησαν τη θεά της Τύχης για να δικαιολογήσουν τη δική τους έλλειψη θέλησης”.

Η έλλειψη θέλησης, η αδράνεια και η φοβία για το ενδεχόμενο αποτέλεσμα δεν οδηγούν ποτέ σε μονοπάτια επιτυχίας και ασφάλειας συνεπώς, μην φοβάστε να λαμβάνετε αποφάσεις!

Να Τολμάτε χωρίς να ελπίζετε στην εύνοια της τύχης, την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn